Studenten FCB over Spengler, recht en politiek

Leesspengler.nl | 16 februari | Voor de website Leesspengler.nl hebben studenten van de master Filosofie van Cultuur en Bestuur Virve Biermans, Ciske Groen en Kurt Kooiman een stuk geschreven over Spengler, recht en politiek. In een dialoog beschrijven zij de grondtrek van Spenglers rechtsopvatting aan de hand van de Nederlandse documentaire ‘Defending brother no. 2’. “Overal en altijd, waar men ook in de wereldgeschiedenis kijkt, is het recht aan de zijde van de machthebber. Iets als rechtvaardigheid of een moraal is een abstractie. De wereld is indifferent ten opzichte van de waarheid, en krijgt vorm door wat er feitelijk plaatsvindt.”

Lees de bijdrage ‘Het recht is altijd politiek’ hier terug.

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , .