FAQ voor studenten

Veelgestelde vragen bij de MA Filosofie van Cultuur en Bestuur

 

  • Ik wil graag een studieplan bespreken met de studiebegeleider, omdat ik niet zeker weet hoe ik de vakken van FCB het beste kan combineren met de vakken uit mijn tweede master / een keuzevak / mijn werk / …. Wie kan mij hierbij helpen?

Maak altijd eerst een overzicht van alle vakken die je voornemens bent te volgen, je kunt hiervoor bijvoorbeeld het studieplan gebruiken. In principe is de normale studiedruk 12 ECTS per periode. In het overzicht kun je controleren of sommige perioden te zwaar zullen zijn en besluiten om het vak een jaar op te schuiven. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je contact met ons opnemen op centrum.ethos@vu.nl voor begeleiding.

 

  • Ik wil me inschrijven voor een vak. Hoe doe ik dat?

Het inschrijven voor vakken verloopt via VUnet. De intekentermijn verloopt vier weken voor aanvang van de periode waarin het vak wordt aangeboden (zie link). Ga naar vunet.vu.nl  en log in met je vunet-id en wachtwoord. Op je dashboard vind je aan de linker kant van de pagina een knop met ‘Intekenen onderwijs’. Klik op de periode waarvoor jij je wilt inschrijven bij een vak. De verplichte vakken van FCB worden automatisch weergegeven. Mocht het vak dat je zoekt er niet tussen staan, kun je zoeken op titel of op vakcode. De vakcodes van alle vakken van FCB vind je in de studiegids.

 

  • Ik ben te laat met het inschrijven voor een vak. Kan ik me alsnog inschrijven?

Als je te laat bent met het intekenen voor vakken kun je een gemotiveerd verzoek indienen bij het Faculteitsbestuur om alsnog voor het vak ingeschreven te worden. Dit doe je via VUnet. Ga in VUnet naar ‘Serviceplein’, kies ‘Vakken en tentamens’ en vervolgens ‘Te laat met intekenen’.

 

  • Er is een overlap tussen het rooster van FCB en het rooster van mijn andere opleiding / keuzevak / werk. Wat moet ik nu doen?

Overleg altijd met de docent. Er zijn meer studenten die wegens omstandigheden niet elk college kunnen bijwonen, door bijvoorbeeld om de week te komen en de protocollen goed door te nemen kan het college alsnog worden gevolgd.

 

  • Ik wil de master volgen op basis van contractonderwijs. Hoe kan ik me hiervoor aanmelden en hoe kan ik me inschrijven voor vakken?

Middels de volgende link vind je alle praktische informatie over het intekenen voor losse vakken: link. Er is altijd toestemming nodig van de docent om het vak te volgen, stuur daarom ook altijd een mail naar de betreffende docent met het verzoek toegelaten te worden. Eventueel kan de docent vragen extra stof ter voorbereiding te bestuderen.

 

  • Ik kan me niet inschrijven voor een vak omdat VUnet aangeeft dat het vak vol zit. Wat nu?

Geef dit altijd aan bij de betreffende docent. Onze vakken zitten in principe nooit vol, het kan wel zijn dat er een grotere zaal moet worden geboekt wegens grote interesse.  We brengen je op de hoogte zodra er weer plek in het vak is vrijgegeven en je alsnog in kunt schrijven.