Studenten

Onze studenten vormen een hechte groep. Er wordt samen gestudeerd, uitgegaan en gegeten. Vanuit studievereniging Thymos wordt door de studenten zelf activiteiten georganiseerd.

De staf organiseert jaarlijks het 'Ethos weekend', waarop de voltallige staf en studenten samen een weekend verblijven om te filosoferen met elkaar en met bijzondere gastsprekers. Bekijk hiernaast de foto's van het Ethos weekend 2016. 

Door de instroom van studenten te beperken is er ruimte voor persoonlijke begeleiding en contact. Zo houden we het niveau hoog.

 

Een greep uit de studenten van de master Filosofie van Cultuur en Bestuur:

Ditte

Ditte werkt als Cummunitymanager van de Start Up Campus Haarlem op de hogeschool Inholland Haarlem. De master FCB combineert ze met de master Business Administration – Leadership & Changemangement. “Binnen de hogeschool ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een onderwijsprogramma voor studentondernemers. Met de masterstudie FCB leer ik ontwikkelingen van mensen en organisaties, in deze snel veranderende maatschappij, beter te begrijpen. Deze inzichten helpen mij om na te denken over wat werkelijk nodig is voor de vorming van studentondernemers.” Lees hier een interview met Ditte over haar werk:

Alexander

Alexander combineert de master Filosofie van Cultuur en Bestuur met een tweede master Bestuurskunde. Naast zijn studie is hij werkzaam in het Research-team van Dasym. Op 12 oktober 2016 schreef hij samen met Nora Neuteboom een artikel over populisme in het Financieel Dagblad. Klik hier om het artikel te lezen:

David

'Financiële crisis, eurocrisis, migratiecrisis… alledrie zijn ze gegrond in de toenemende globalisering. Globalisering maakt abstract, vervlecht en is tegelijkertijd van grote invloed op ons alledaagse leven. Dit vraagt juist nu om zowel een specialistische als een brede blik op de zaken. De studie Filosofie van Cultuur en Bestuur rust je uit met een waardevol instrumentarium waarmee de vraagstukken van deze tijd bij de hoorns kunnen worden gevat. De kracht van de opleiding schuilt dan ook juist in de tweeledige aanpak: Een volwaardig vakinhoudelijk én filosofisch deel, met een sterke focus op sprekend en schrijvend vermogen.'

Lauren

Lauren studeerde Bedrijfskunde en combineert de master Filosofie van Cultuur en Bestuur met een Research Master Business in Society. 'Niet luisteren om simpelweg te kunnen reageren, maar luisteren om te begrijpen en (radicaal) te kunnen vragen, ook in mijn bedrijfskundig onderzoek.'